SOBA V VRTU, studio za dva
VELIKANOVA HIŠA, hostel
Najem celotne hiše 100 m 2 ; dve sobi, zakonska postelja za 2, 3 postelje, otroška posteljica, kuhinja z jedilnico, kopalnica z wc, dva balkona. Okolica hiše; prostor pod pergolo s trto, miza pod jablano, obhišni vrt s sezonsko zelenjavo. Kmetija pod nazivom “VON JUSCHNITZ” je v neke grajske listine vpisana že leta 1590, govori svojo zgodbo. Hišno ime 'PODLIPARSKA' naj bi dobila po lipi, ki je del njene podobe. 500-letna, obnovljena hiša je tik ob potoku Prifarskem jarku, blizu mistične reke Kolpe, tudi Jadransko morje je oddaljeno le uro vožnje z avtom.
REZERVIRAJ: POKLIČI Ljubo, tel.: 031 423 848 ali nam PIŠI na email: ljuba.juznic@gmail.com
Po sonaravni obnovi preprostost hiše ponudi unikatno udobje. Ob sončnih jutrih odlično prija skodelica kave ali zeliščnega čaja na malem balkonu z mizico, 'gančac', po kostelsko. 'Hiša' je velika soba s krušno pečjo in 3 ležišči, 'kamra' z 2 posteljama in otroško posteljico pa mala soba. 'Špajza' je postala kopalnica z WC-jem. Osredji prostor je kuhinja z jedilnico povezana z glavnim vhodom in 'zadnjimi' vrati na 'ganak', veliki balkon obrasel s trto. Kuhinja je založena z osnovnimi živili in nekaj malega v hladilniku za prvo malico po vašem potovanju do nas. Za dobrodošlico na vas čaka malo presenečenje. Ob hiši je tudi 'vrtac', obhišni vrt, kjer si lahko naberete zelenjavo, sadje ali zelišča - če vas ne prehitijo polži :). Pri hiši imamo tudi hišne ljubljenčke, mucke in kužke, ki so zelo glasni ob sprejemu, potem pa hitro postanejo tudi vaši prijatelji.
PODLIPARSKA, je odlična izbira za družine in popotnike.
Najem celote, studio 50 m 2 ; 1 zakonska postelja za 2, mini kuhinja, kopalnica z wc, knjižnica, mali kamin, teraso s vrtno sedežno garnituro in mizo, pečko za žar, ležalniki, meditativni stoli. 'Beljanova štala' se je transformirala v atraktiven prostor za oddih, ki v direktnem stiku z vrtom ponudi občutek bivanja na prostem. Tu je vse kar potrebuješ za enostavno bivanje v naravi, tudi udobje tople postelje in živega ognja. Najde se tudi kakšna knjiga…na vrtu pa zelišča, cvetlice in tudi zelenjava.
Prostor je urejen kot studio za dva in je odlična izhodiščna lokacija za številne aktivnosti pri nas in v okolici. Lahko se začne že z lahkotnim jutranjim sprehodom ob bližnjem potoku do Trevnika, travnika v okljuku Prifarskega jarka in naprej do slapu Nežice.
Hiša ima 600 m 2 razpoložljive površine, v 4 nadstropjih; klet, pritličje, 2 mansarde. Skupaj je na voljo 9 sob za 2 -3 osebe in skupni prostori - 2 kopalnice, 4 WC, kuhinja, jedilnica, dnevna soba, terase, zeliščni vrt in travniški sadovnjak. Na voljo bo do 30 ležišč.
'Velikanova hiša' je delovno ime za prenovo 200-letne hiše v hostel. Staro ime je 'Štcnarjeva', tudi 'Bauerjeva'. Vedno je imela javni pomen za širšo območje. Tukaj je bil dom družine, občina, trgovina, mlekarna, pošta, gostilna,…tudi prva umetniška šola – čipkarska šola itd. Zdaj je v obnovi, kjer upoštevamo ekološko naravne zakonitosti gradnje, ponovne uporabe in duha tradicije. Naše načelo pri ponovni oživitvi hiše je: »Sedanjost je ozdravljena preteklost.« Do jeseni 2020 bo pripravljena za bivanje za udeležence mednarodnega umetniškega projekta KOLPA CONNECTED 2020, odprta za umetniške procese življenja, z namenom drugačnega opozarjanja mednarodne javnosti o nesmiselnosti ograje na Kolpi.
TRAVNIK OB POTOKU
Za marsikoga edinstveno doživetje, posebej za otroke. Nekaj šotorov je pri hiši. Če vas zamika avantura spanja sredi gozda, samo povejte, skupaj postavimo šotor, pripravimo ognjišče, naberemo zelišča in ustvarimo nepozabno dogodivščino… posebej živahno je, če ponoči preseneti dež…:)
0,5 ha velik kosni travnik v okljuku Prifarskega jarka.
PODLIPARSKA PODLIPARSKA PODLIPARSKA SOBA V VRTU SOBA V VRTU SOBA V VRTU VELIKANOVA HIŠA VELIKANOVA HIŠA VELIKANOVA HIŠA TREVNIK TREVNIK TREVNIK
Spoštujemo tradicijo. V stare hiše vnašamo novo energijo, ki Vam ponudi unikatno izkušnjo bivanja.
REZERVIRAJ: POKLIČI Ljubo, tel.: 031 423 848 ali nam PIŠI na email: ljuba.juznic@gmail.com
REZERVIRAJ: POKLIČI Ljubo, tel.: 031 423 848 ali nam PIŠI na email: ljuba.juznic@gmail.com
REZERVIRAJ: POKLIČI Ljubo, tel.: 031 423 848 ali nam PIŠI na email: ljuba.juznic@gmail.com
VELIKANOV DOM, hostel, I. faza
skupne površine 150 m2 sobe v velikosti do 21 m2 2 kopalnici 2 wc z umivalnico skupni prostori: kuhinja jedilnica dnevna soba 2 terasi na stopniščih vrt kapelica
Prenovljeno pritličje je pripravljeno za nove goste. Na voljo so 4 sobe s tremi ležišči, plus možnostjo dodatnega ležišča. Družinska soba povezuje dve sobe, za starše in otroke. Pripravljenih je 12 postelj, 2 kopalnice in 2 umivalnici z wc-jem. Skupni prostori s kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo s kaminom povezujejo celotno nadstropje v zaključeno celoto. Zunanji dve terasi, ki sta pred vhodom, vsaka na eni strani hiše pa celotno hišo povežejo z vrtom in okolico, kar daje naši 'Velikanki' posebno prijetno energijo za bivanje.
REZERVIRAJ: POKLIČI Ljubo, tel.: 031 423 848 ali nam PIŠI na email: ljuba.juznic@gmail.com
© Vasja Marinč, junij 2020